Lightronics
Lightronics

Over Lightronics

Lightronics is een verlichtingsproducent met ruim 80 medewerkers in Waalwijk, Noord-Brabant. We hebben een sterke traditie in betrouwbare en innovatieve armaturen. Andere kernwaarden zijn duurzaamheid en zorg voor het milieu.

Onze voortdurende focus op innovatie en klantenservice werpt zijn vruchten af: Lightronics groeit ontzettend hard. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe collega’s, zowel starters op de arbeidsmarkt als mensen met ervaring. Werknemers vinden bij Lightronics een inspirerende werkomgeving met veel ontwikkelmogelijkheden. Ook werknemers die later in hun loopbaan zijn ingestroomd, worden altijd gestimuleerd om mee te denken en zichzelf verder te ontwikkelen.

We vinden het erg belangrijk dat je het naar je zin hebt op je werk. Tevreden werknemers zorgen tenslotte ook voor tevreden klanten. De sfeer binnen Lightronics is erg goed; we werken samen keihard voor hetzelfde doel maar we gaan ook informeel met elkaar om in een Brabants-bourgondische sfeer. Alle collega’s maken deel uit van de Lightronics-familie.

 

Waarom Lightronics?

Lightronics streeft naar goed werkgeverschap. Samen met onze werknemers maken we het verschil: we willen dat iedereen zich onderdeel van de Lightronics-familie voelt. Daarom willen we een werkomgeving creëren waarin iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Hier hoort een goed salaris bij, maar ook aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. En natuurlijk schenken we aandacht aan belangrijke persoonlijke gebeurtenissen, zoals verjaardagen, huwelijken, geboortes en jubilea.

 

Kleine werkgever

Het grote voordeel van Lightronics is dat we een kleine en platte organisatie zijn. Vanwege de diversiteit van onze organisatie zijn er veel interessante functies voor mensen met uiteenlopende opleidingsachtergronden. Toch kent iedereen elkaar en zien alle medewerkers elkaar als directe collega’s. Zo komt het regelmatig voor dat je met de directeur aan tafel zit te lunchen.

 

Arbeidsduur en verlof

Lightronics kent een 40-urige werkweek en minimaal 25 vakantiedagen (afhankelijk van je leeftijd kunnen het meer dagen zijn). Daarnaast bestaat vanzelfsprekend de mogelijkheid om extra verlof op te nemen voor persoonlijke gebeurtenissen zoals huwelijk, zwangerschap, adoptie, ouderschap en zorg. Verder kent Lightronics 4,5 roostervrije dagen voor bijvoorbeeld dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw, en de vrijdag na Hemelvaart. Tot slot bestaat er een grote kans op een vast dienstverband na het eerste (tijdelijke) contract.

 

Salaris en pensioen

De functies binnen Lightronics zijn naar zwaarte gerangschikt in functiegroepen. Elke functie is ingedeeld in een salarisschaal op basis van het RSP-systeem. Dit is marktconform ingedeeld. Naast het maandelijkse salaris ontvang je jaarlijks vakantiegeld. Dat bedraagt 8% van het jaarsalaris in de maand mei. Alle werknemers boven de 21 jaar bouwen pensioen op via onze private pensioenverzekeraar en onder bepaalde voorwaarden wordt ook partnerpensioen opgebouwd. De werknemer betaalt een klein deel van de pensioenpremie. Dit wordt maandelijks ingehouden op het bruto salaris.

Verder worden reiskosten vergoed conform een staffel op basis van de afstand. Alle werknemers kunnen gebruik maken van de collectiviteitskorting voor de ziektekostenverzekering. Tot slot krijgen warehouse- en productiemedewerkers toeslagen voor overwerk, weekendwerk en een maaltijd bij overwerken.

 

Het nieuwe werken

We werken aan een organisatiecultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt. We hebben de eerste stappen gezet richting een modernere manier van werken. Hierdoor focussen we op verantwoordelijkheid en leiderschap van het individu, wat zorgt voor een betere balans tussen werk en privé.

 

Communicatie

Bij Lightronics werken we aan dezelfde doelstellingen. Daarom geloven wij dat het erg prettig is om op de hoogte te zijn van wat er gaande is binnen het bedrijf. Ons werknemersportaal houdt alle collega’s op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Hierbij moet je denken aan nieuwe projecten, nieuwe collega’s, persoonlijke gebeurtenissen maar ook veranderingen in het bedrijfspand. Deze nieuwtjes worden ook gepresenteerd op het scherm in de kantine.

 

Evenemententeam

Binnen Lightronics hebben we een evenemententeam dat gezellige evenementen en uitjes organiseert. Jaarlijks terugkomende evenementen zijn de nieuwjaarsborrel, het personeelsfeest in april, een barbecue na de zomervakantie en de kerstlunch. Op vrijdagmiddag luiden we met een gezellige borrel het weekend in.

 

Loopbaanmogelijkheden

De komende jaren heeft Lightronics nieuwe, talentvolle medewerkers nodig. De persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze werknemers vinden wij van essentieel belang. We investeren daarom in bijscholing van ons huidig personeel. Door middel van opleidingen en trainingen kunnen zij zichzelf verder ontwikkelen in hun baan en doorgroeien. We dagen onze werknemers graag uit om mee te denken en we staan ervoor open als iemand een andere functie binnen de organisatie ambieert.

Contact

Lightronics BV
Mathilde Schlappi, HR Adviseur
Spuiweg 19 (Haven VI, nr. 1640)
5145 NE Waalwijk

T: +31 (0)416 56 86 40
E: werkenbij@lightronics.nl
KvK Waalwijk: 18119137

Bekijk de route

© 2022 • Lightronics B.V. • Alle rechten voorbehouden | Cookie informatie - Cookie statement - Privacy policy