Lightronics
Lightronics

Research & Development

Onze afdeling Research & Development is onderverdeeld in 3 takken: het Engineeringteam, het Innovatieteam en het Projectbureau. De collega's hier bedenken nieuwe lichtoplossingen en armaturen, zorgen ervoor dat bestaande armaturen worden verbeterd en adviseren klanten.

Bekijk vacatures

Engineeringteam

Als Engineer binnen ons engineeringteam zorg je ervoor dat al onze armaturen en de samenstelling hiervan actueel blijven. Het team kijkt ook hoe bepaalde onderdelen en/of functionaliteiten verbeterd kunnen worden om dit vervolgens te verwerken in de armaturen.

De Tekenaar Constructeur werkt verlichtingsarmaturen en onderdelen van verlichtingsarmaturen uit. Dit kunnen nieuwe maar ook bestaande armaturen/onderdelen zijn. De Technisch Artikelbeheerder maakt aan de hand van aangeleverde concepten kostprijscalculaties voor offertes en voor productieopdrachten. Het artikelstambestand wordt ingericht aangaande alle technische, logistieke en commerciële parameters; een schakel tussen R&D en het bedrijfsbureau. De Lichtmeet- en Test Engineer werkt in het 'laboratorium' van Lightronics en houdt zich bezig met het meten van fotometrie en het onderhoud en beheer van testruimtes. Naast het uitvoeren van de diverse metingen en testen is hij in staat deze metingen juist te interpreteren en deze zorgvuldig te documenteren. De Product Engineer Elektrotechniek geeft invulling aan de verdere ontwikkeling van elektronica in onze verlichtingsarmaturen; het selecteren en evalueren van controls, sensoren, drivers, modules en LED. Tot slot houdt de Service Engineer zich bezig met het maken van prototypes. Ook stelt hij bij onze klanten de armaturen voor een project in bedrijf door ze te configureren.

 

Innovatieteam

De Lichtontwerper in het innovatieteam bedenkt allerlei nieuwe oplossingen en ontwerpen voor nieuwe armaturen, die steeds duurzamer worden. Je bent specialist op het gebied van het toepassen van licht. Je realiseert voor elke ruimte de optimale lichtoplossing en zorgt voor licht waar en wanneer gewenst. Hiervoor gebruik je bestaande oplossingen in de markt, zoals lenzen, optieken en refractors. Mocht de juiste oplossing niet verkrijgbaar zijn in de markt dan weet je de gewenste oplossing te vertalen richting leveranciers. Tevens ben je in staat om de ontwikkelde oplossing te laten landen bij alle betrokken partijen van Lightronics.

De Productontwikkelaar ontwerpt en construeert projecten. Deze producten bestaan uit nieuwe standaard verlichtingsoplossingen, maar ook uit oplossingen die zijn toegesneden op de klant.

 

Projectbureau

Binnen het projectbureau adviseren onze Lichttechnisch Adviseurs welke armaturen de beste oplossingen kunnen bieden voor de wensen van de klant, op basis van lichtberekeningen en lichtadvies.

 

Vacatures binnen Research & Development

Technisch Tekenaar

Houd jij het verlichtingsportofolio van onze duurzame armaturen up date en heb je ervaring met tekeningen en werkinstructies?

Bekijk vacature

Product Specialist Controls

Spreken productontwikkeling, duurzaamheid en lichtoplossingen jou aan en heb je ervaring met elektrotechniek?

Bekijk vacature

Open sollicitatie

Heeft ons bedrijf uw interesse gewekt, maar hebben wij geen passende vacature? Stuur dan een open sollicitatie.

Solliciteer

Over Lightronics

Lightronics is een verlichtingsproducent met ruim 80 medewerkers in Waalwijk, Noord-Brabant. We hebben een sterke traditie in betrouwbare en innovatieve armaturen. Andere kernwaarde is duurzaamheid. Hier geven we onder meer invulling aan door energiezuinige LED-lichttechniek toe te passen.

Lees meer

© 2021 • Lightronics B.V. • Alle rechten voorbehouden | Cookie informatie - Cookie statement - Privacy policy